Kerstprojectkoor Vocalis zingt u de kerstdagen in

Stille nachten, herders op de velden, koude winternachten, pril geluk in een stal en vrolijke kerstdagen, het wordt allemaal bezongen door kerstprojectkoor Vocalis bij het gratis kerstconcert vrijdag 13 december om 20.00 uur in de sfeervolle kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan de Kerkstraat 70. Kinderkoor De Vrolijke Noot verzorgt ook een gastoptreden en naast momenten van samenzang worden er ook enige kerstteksten voorgedragen. De entree is natuurlijk gratis, komt allen tezamen, en de kerkdeuren gaan om 19.30 uur open.

Kerstprojectkoor Vocalis, bestaande uit 35 Vocalisten en 40 projectleden, heeft in acht repetities o.l.v. dirigent Aldert Prast en muzikaal begeleider Niek van der Meij een verrassend repertoire ingestudeerd. Kerstliederen in diverse talen worden vertolkt. Er is niet alleen veel te horen maar ook te zien, en zeker niet alleen op de beide beamerschermen.

Midden in de winternacht ging de kerkdeur open…
Agnes Bol, voorzitter van het koorbestuur: ,,Het is zo mooi om te horen hoe je allen ziet groeien in ook de moeilijke liederen. Maar dat zijn vaak dan ook de melodietjes die de hele week in je hoofd blijven spoken. Alleen daarom al is het een gaaf kerstconcert om te bezoeken. Samen gaan we er iets moois van maken. Uw waardering kan in klinkende munt of briefpapier worden getoond bij de deurcollecte na afloop. En dan is er aansluitend ook nog dé gezellige nazit in ‘de kleine JOANNES’. Komt allen dus vrijdag 13 december, kom tezamen zou ik zeggen!”

Voor informatie bel Agnes Bol (06-26400992) of mail agnesbol@live.nl. Zij is de voorzitter van dit koor waar ze ook in zingt.

Benefietconcert 15 november 20.00 uur De Goede Herderkerk

Benefietconcert voor de opvang van ontheemde kinderen in Tougan.

Ten gevolge van de terroristische bedreigingen in de grensstreek met Mali zijn veel kinderen gevlucht naar Tougan in het buurland Burkina Faso, Om deze kinderen ter plekke te helpen heeft een trio van Jonge Talenten van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag een concert georganiseerd in onze kerk op vrijdag 15 november om 20.00 uur. De collecte die zal worden gehouden na afloop van het concert bij de uitgang van de kerk zal geheel besteed worden om dit project te steunen.

Wij stellen het trio aan u voor:

Rienier Wink (2002) begon met celloles toen hij 6 jaar was. Sinds 2012 volgt hij lessen bij Lucia Swarts op het Koninklijk Conservatorium (Den Haag). Bij concours heeft hij vele prijzen gewonnen. Reinier geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij heeft als solist met vele orkesten gespeeld. Ook heeft hij voor het internetproject AlloffBach de derde cellosuite opgenomen.

Salomé Bonnema (2001) begon met de viool op 5-jarige leeftijd. Sinds haar zevende volgt zij lessen bij Koosje van Haeringen en sinds haar negende op het Koninklijk Conservatorium (Den Haag) als Jont Talent. Sinds 2016 volgt zij les bij Vera Beths. Salomé gaf verschillende concerten, als soliste of in ensembles. Ook Salomé heeft verschillende prijzen gewonnen bij concours. Salomé is eerste violiste in het Viride Kwartet.

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Het Concertgebouw heeft hem de Concertgebouw Young Talent Award 2019 toegekend. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours en in 2012 het Steinway Concours. Nikola geeft concerten in binnen- en buitenland, als solist in recitals, in kamermuziek en met orkesten. Ook in festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Nikola studeert bij Marlies van Gent en Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Nadat hij het derde pianoconcert van Rachmaninov met Vladimir Horowitz hoorde wist Nikola dat hij pianist wilde worden.

Iedereen is welkom. Bij de kerk zijn gratis parkeerplaatsen.

Meezingen met het Vocalis kerstprojectkoor?

Zing je graag zittende in de auto of in de badkamer? Hou je van meerstemmig gezongen kerstliederen? Wil je best samen zingen, maar heb je geen tijd voor een wekelijkse koorrepetitie? Lijkt het je gaaf om toch al samen zingende een optreden voor een volle kerk in kerstsfeer te verzorgen? Heb je op bovenstaande vier vragen minstens één keer met ‘ja’ gereageerd dan moet je zeker even doorlezen. Middenkoor Vocalis van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk heeft voor iedereen die van zingen houdt, parochiaan of niet-parochiaan, jong of oud(er), man of vrouw namelijk een spetterende muzikale uitdaging.

Dit koor pakt de muzikale concertdraad weer op en wil met dit kerstprojectkoor vrijdagavond 13 december om 20.00 uur in hun r.-k kerk een gratis kerstconcert verzorgen. Er is plek voor ongeveer veertig personen om deel te nemen, dus reageer snel want de eerste repetitie is al op donderdag 17 oktober van 20.00 – 22.00 uur in genoemde kerk. Elke donderdag wordt er geoefend, behalve natuurlijk op 5 december, en je mag maximaal twee keer verzuimen. Natuurlijk is de generale repetitie 12 december een verplicht kerstnummertje.

Zoek jij ook een muzikale kerstuitdaging?
Vocalis, bestaande uit veertig koorleden, wordt geleid door dirigent Aldert Prast en muzikaal begeleid door de alom bekende pianist / organist Niek van der Meij. Agnes Bol, voorzitter van Vocalis: ,,Heerlijk om met zoveel enthousiaste mensen bekende en minder bekende kerstliederen in verschillende talen te zingen. Maar ook het kinderkoor de Vrolijke Noot zal een gastoptreden verzorgen. Als men nog vragen heeft, stuur gewoon een e-mail naar onderstaand e-mailadres.”

Aanmelden kan vanaf nu door…
Stuur een e-mail naar info@vocaliskatwijk.nl met uw naam, adres, telefoonnummer en stemsoort. Deelname aan dit kerstproject kost € 30,00 ongeacht welke stem u heeft. Hierbij zijn inbegrepen de muziekmap met bladmuziek, de diverse geluidsbestanden, twee keer een ‘derde helft’ en de koffie / thee bij de acht repetities en de uitvoering. Elke deelnemer kan ook beschikken over diverse geluidsbestanden om thuis, in de auto of bij het boodschappen doen in te kunnen studeren. Maar samen oefenen voor zo’n concert en het uitvoeren, is toch eigenlijk ook onbetaalbaar! Maak voor 17 oktober het bedrag over op: Vocalis C. v. Tol, IBAN: NL33 RABO 0331 7194 79 o.v.v. kerstprojectkoor en uw naam. Bol: ,,Waar het gesproken woord ophoudt, begint de muziek! En daar kan u of jij dus bij zijn, reageer dus snel! Want bij meer aanmeldingen wordt er daarom per stemsoort een wachtlijst gemaakt.”

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Agnes Bol, voorzitster van het bestuur van middenkoor Vocalis van de parochiekern H. Joannes de Doper te Katwijk, zij is bereikbaar op 06-26400992 en / of agnesbol@live.nl.

Marriage Course en Pre Marriaga Course

Vanaf 6 september en 27 september 2019 worden er weer voor de aanstaande echtparen uit ons Bisdom een Marriage Course en een Pre Marriage Course georganiseerd, en wel in Leidschenveen en in Rotterdam.

De cursussen zijn bedoeld voor alle aanstaande echtparen die willen werken aan een sterke en blijvende relatie. Tijdens de cursus gaan zij, in een ontspannen sfeer, met zijn tweeën, in gesprek over wat echt belangrijk is voor hun relatie, en de onderlinge verwachtingen voor de toekomst. De cursus is herkenbaar, eerlijk en opbouwend – en met een flinke scheut humor. In de acht avonden (Marriage Course) en in zes avonden (Pre Marriage Course) komen de benodigde theoretische kennis over de betekenis van het huwelijk en de belangrijkste onderwerpen voor de toekomst samen aan de orde. Maar niet enkel in theorie:

De communicatie binnen de relatie krijgt een serieuze impuls omdat de aanstaande echtparen hun visie op en ervaring met alle onderwerpen van de cursus echt onderling delen, met functionele communicatiemethoden die de cursus aanreikt en die zij zich hierdoor meteen samen eigen maken. Wederzijdse heldere en eerlijke communicatie wordt op deze manier al vóór dag 1 van het huwelijk een vanzelfsprekend component van hun relatie.

Klik hier voor de Marriage Course U leest hier meer over inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie.

Klik hier voor de Pre Marriage Course U leest hier meer over inhoud, aanmelding, data, tijden en locatie.

De cursussen zijn niet bedoeld als een vervanging van de huwelijksvoorbereiding in de parochies, maar bieden er een belangrijke praktische en inhoudelijke aanvulling op. Inhoudelijk zijn de cursussen gebaseerd op de Marriage Course en Pre Marriage Course van Alpha Nederland, met een inleiding op het huwelijk als sacrament. De verdere voorbereiding, o.a. ook op de huwelijksviering zelf, waardoor de band van het echtpaar met de parochie bij uitstek wordt versterkt, blijft natuurlijk voorbehouden aan de parochie i.c. voorganger.

Aanmelden kan heel gemakkelijk via bovenstaande links van de Bisdom website. De aanmeldgegevens komen alleen beschikbaar voor de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin, die verantwoordelijk is voor de organisatie van het cursusaanbod.

Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben, dan kunt u mij goed bereiken via mijn e-mail adres t.visser@bisdomrotterdam.nl
Met hartelijke groet,
Tjeerd Visser
vicaris-generaal
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam
t.visser@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

Catechese voor gezinnen

In januari 2019 starten we in onze parochie met een nieuw catecheseproject voor gezinnen. Hiermee hopen we een aanbod te doen aan ouders van nu; ouders die het geloof aan hun kinderen willen doorgeven en ook zelf verlangen naar verdieping en bezinning.

Wilt u meer weten? Met deze link kunt u een informatie-brief en een informatie-folder downloaden en als u mee wilt doen, kunt u zich hier ook aanmelden.

Uw steun voor Vronesteyn

Geef de Kerk toekomst

‘Centrum Vronesteyn biedt ruimte aan diaken- en priesterstudenten die zich willen vormen om later als diaken of priester het gelaat van de barmhartige Vader te kunnen uitdragen. Barmhartigheid is de kern van ons christen-zijn. Bijzonder in het heilig Jaar van de Barmhartigheid zal deze oproep ons brengen bij de kern van ons ambt als diaken en priester.’ zegt rector Walter Broeders.

De priester- of diakenstudent komt naar Vronesteyn voor de menselijke vorming, de geestelijke vorming, de intellectuele vorming en de pastorale vorming. In Vronesteyn is ook aandacht voor de gebedstijden in de kapel, het met elkaar vieren van de eucharistie, gesprekken met elkaar aan tafel, ontmoetingen met mensen vanuit Kerk en samenleving, geloofsgesprekken, er is stilte en aandacht.

Het raam in de kapel dat door Mgr. Van den Hende is gezegend toont Christus en de apostel Petrus. Het is een afbeelding van de roeping van Petrus, op de achtergrond zijn diens broers te zien die nog aan het vissen zijn. Jezus roept hen en zegt tegen Petrus: ‘Wees niet bevreesd, voortaan zult ge mensen vangen’. En ze laten alles in de steek om Hem te volgen (Luc.5).

Word donateur
Priesters en diakens vormen op Vronesteyn is een gezamenlijke zorg van heel ons bisdom. De vitaliteit van de Kerk in het bisdom Rotterdam hangt in belangrijke mate af van de aanwezigheid van priesters en diakens ten dienste van allen in de Kerk. Het is nodig om hen vorming en opleiding te geven die passen bij dit bijzondere dienstwerk. De kosten hiervoor zijn hoog. Deze bedragen voor studie, personeel en onderhoud van het huis € 180.000 per jaar.

Bij rector W. Broeders kunt u de gebedskaart ‘Gebeden om roepingen’ aanvragen en zo met vele anderen, in parochie of privé, meebidden om roepingen in deze tijd.

Ook uw gift is zeer welkom. Als donateur wordt u geïnformeerd en uitgenodigd bij speciale bijeenkomsten van Vronesteyn, zoals bijvoorbeeld een wijding of een donateursdag.

IBAN NL29 INGB 0000 3656 73 ten name van Priester- en diakenopleiding Vronesteyn, Park Vronesteyn 14, 2271 HS Voorburg

Meer informatie via www.vronesteyn.nl

Oproep aan alle parochianen-HERHALING

Beste Parochianen,

De technologie biedt u steeds meer mogelijkheden om vlot informatie uit te wisselen. Met behulp van bijvoorbeeld e-mail kunt u in korte tijd veel mensen bereiken. E-mail is dus een handig communicatiemiddel als het gaat om effectiviteit en tijdsbesparing. Ook het secretariaat van de Goede Herder wil in voorkomend geval u graag per email informeren. Daarom verzoeken wij u vriendelijk uw  email adres, zo u daarover beschikt, aan ons door te geven. U kunt daarvoor gebruik maken van het contact formulier op de website of even het Secretariaat bellen, 070-5178278. Graag dan ook uw telefoonnummers (vast, mobiel) en adresgegevens doorgeven!
Achterin de kerk liggen formulieren waar u desgewenst ook gebruik van kunt maken.

Bij voorbaat onze hartelijke dank,

Het secretariaat