Zegening klokketoren Brielle

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
za 4 juni
10:30 - 14:00

Locatie
Bedevaartskerk HH Martelaren van Gorcum
De Rik 5
3232 LA Brielle

Categorie


Op zaterdag 4 juni aanstaande gaan de klokken luiden voor de Martelaren van Gorcum te Brielle. Op deze dag zal Mgr. J. van den Hende de recent gerestaureerde klokkentoren zegenen voorafgaand aan de eucharistieviering die om 11.00 uur begint. Na de eucharistieviering is er tijd voor ontmoeting en een eenvoudige lunch en zal pater L. van Ulden ofm aansDe klokkentoren komt oorspronkelijk van de H. Jacobuskerk te Oude Wetering die aan de eredienst is onttrokken. De houten stellage is geplaatst voor op het terrein van de Bedevaartskerk.
Na de eucharistieviering is er tijd voor ontmoeting en een eenvoudige lunch en zal pater L. van Ulden ofm aansluitend een lezing houden over het belang en de geschiedenis van klokken.

De klokkentoren komt oorspronkelijk van de H. Jacobuskerk te Oude Wetering die aan de eredienst is onttrokken. De houten stellage is geplaatst voor op het terrein van de Bedevaartskerk.

Van harte willen wij belangstellenden uitnodigen bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats in het Bedevaartsoord van de HH. Martelaren van Gorcum, De Rik 5 te Brielle.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.30 uur Start zegenen klokkentoren
11.00 uur Eucharistieviering met Mgr. 1. van den Hende als hoofdcelebrant
12.30 uur Eenvoudige lunch (wordt u aangeboden)
13.30 uur Lezing door Pater L. van Ulden ofm over het belang en de geschiedenis van klokken
14.00 uur Afsluiting

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden telefonisch (010-2815171) of via e-mail (perschef Mw Francis Wout: f.wout@bisdomrotterdam.nl). Deelname is kosteloos. Neemt u gerust andere belangstellenden mee en meldt hen svp ook aan. We ontvangen uw aanmelding(en) bij voorkeur vóór maandag 30 mei.

De leden van de Bisschoppelijke Brielse Commissie hopen u heel graag op 4 juni aanstaande in het Bedevaartsoord te mogen ontmoeten.