Over God

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
vr 10 juni
15:00 - 16:00

Locatie
Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof 62
6511 VZ Nijmegen

Categorie


De 23e Titus Brandsma Lezing zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 10 juni 2016 en wordt gehouden door professor Rik Torfs, rector van de KU Leuven. De titel van zijn lezing:

Over God

“Sinds God niet meer bestaat, heeft hij steeds meer tegenstanders. Wat zegt dat over hem of haar, en wat zegt dat over die tegenstanders?”

Het is een bijzonder voorrecht dat wij dit jaar Rik Torfs in Nijmegen mogen verwelkomen. Hij is niet alleen rector van de grootse universiteit van de Nederlanden en hoogleraar kerkelijk recht aldaar, maar heeft zich door opmerkelijke interventies ook een belangrijke plaats verworven in het publieke debat. Zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt aan zijn scherpe en genuanceerde visie omtrent de rol van het christelijke geloof in de seculiere samenleving een grote autoriteit toegekend. Niet in het laatst is dit zo omdat rector Torfs er steeds opnieuw in slaagt om zijn opvattingen met de nodige humor te brengen. Zoals Titus Brandsma zelf, die ook rector magnificus van de universiteit was, verbindt Rik Torfs hoge intellectuele maatstaven met een groot maatschappelijk engagement.

Wij nodigen u van harte uit om deze bijzondere lezing bij te wonen.

Met het oog op de organisatie zouden wij u willen vragen om u voor de lezing op te geven, via deze link: http://wp.titusbrandsmainstituut.nl/nl/?page id=150