Kerstconcert “O magnum mysterium”

Kaart wordt geladen...

Datum / Tijd
za 9 december
20:00 - 22:00

Locatie
De Goede Herder kerk
Stoeplaan 4
2243CZ Wassenaar

Categorie


Dit jaar verzorgt kamerkoor Zestien Wad een tweetal Kerstconcerten in Wassenaar en Westmaas onder de titel “0 Magnum Mysterium”. Het programma bestaat uit internationaal repertoire waarbij het “wonder van Kerstmis” als een leidraad wordt bezongen, met werken van Lauridsen, White en Busro. Naast werken voor de muzikale fijnproevers van Sibelius, Párt, Grieg en Britten zullen ook meer bekende melodieën ten gehore worden gebracht.

Zestien Wad is opgericht in 2001 op initiatief van Henna Nieuwenhuis, bewoner van het waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. De formule: in een korte repetitietijd een programma instuderen dat vervolgens in de Vlielandse Nicolaaskerk ten gehore wordt gebracht.
Het koor beleefde hoogtepunten met de uitvoering van de Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach, waaraan maar liefst 60 musici deelnamen.
Inmiddels is het repeteren en concerteren uitgebreid naar verschillende locaties in het land. Zestien Wad heeft door de jaren heen een uitgebreid repertoire opgebouwd, met name uit de periode 19de – 21ste eeuw. Daarnaast oogstte het koor ook driemaal in kleine bezetting veel succes met jazz standards, zowel a capella als begeleid door een trio, piano-bas-slagwerk. Wim van Herk is vanaf het eerste uur artistiek leider.

Samen met een heerlijk glaasje Glühwein hopen we u alvast een hartverwarmende voorbereiding op het naderende Kerstfeest te bieden.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk, voorafgaande aan het concert óf te bestellen via het contactformulier van www.zestienwad.nl
Voor bewoners van Landgoed Stoephout te Wassenaar zijn tevens kaarten te reserveren via de intekenlijst bij de receptie.
Leden van Zestien Wad mochten al eerder een Kerstoptreden bij u verzorgen.
Graag tot 9 of 10 december!