24 uur voor de Heer parochie H. Augustinus

Op vrijdag 29 om 9.00 uur tot zaterdag 30 maart om 9.00 uur is in onze parochie 24 uur non stop Aanbidding van het Allerheiligste.
Jezus vraagt zijn leerlingen om trouw te blijven aan het gebed. Sinds 2015 is het initiatief “24 uur voor de Heer” op verzoek van Paus Franciscus elk jaar onderdeel van de Veertigdagentijd als voorbereiding op Pasen. De “24 uur voor de Heer” nodigt ertoe uit het sacrament van Boete en Verzoening te vieren in een context van Eucharistische aanbidding. Dit jaar vindt het plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Parochie H. Augustinus sluit zich aan en geeft daarmee gehoor aan de oproep van de paus. In een brief aan parochies schrijft onze bisschop mgr. Van den Hende:

“Op weg naar Pasen is de ‘24 uur voor de Heer’ een bijzondere manier om als gemeenschap van geroepenen samen te bidden en persoonlijk het sacrament van boete en verzoening te ontvangen, in vertrouwen op de barmhartigheid van de Heer”

Praktische informatie over 24 uur voor de Heer

Wat is het?
• Gedurende 24 uur wordt het Allerheiligste uitgesteld en is gelegenheid voor Aanbidding.
• Tevens is er de mogelijkheid om het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen.

Waar?
• Sint Willibrorduskerk (Kerkstraat 77, Wassenaar)

Wanneer?
• Van vrijdag 29 maart 2019 om 9.00 uur (start met Eucharistieviering om 9.00 uur) tot
zaterdag 30 maart 2019 om 9.00 uur (slot met Eucharistieviering om 9.00 uur).
• Op vrijdag 29 maart is tussen 20.00-22.00 uur gelegenheid om het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen.

Hoe kan ik helpen?
• Op elk moment kan je binnen komen en zo lang blijven als je wilt.
• Ook moeten er ook steeds minimaal twee mensen aanwezig zijn. Om die reden zoeken we mensen die een tijdslot van 30 minuten of een veelvoud daarvan voor hun rekening nemen (dus ½ uur, 1 uur, 1 1/2 uur, 2 uur etc). Ben je daartoe bereid meld je dan uiterlijk 28 maart om 09.00 uur per e-mail aan bij 24uur-aanbidding@parochie-augustinus.nl en geef aan hoe lang je wilt worden ingedeeld (minimaal 30 minuten) en hoe laat. In de kerken liggen ook intekenlijsten.